|
Treballar en la diversitat, contribuir a la igualtat |
Treballar en la diversitat, contribuir a la igualtat
La diversitat a la pràctica de l'educació de les persones adultes és una realitat, i aquest ha estat el tema central del primer dels seminaris que Saó ha organitzat per la segona part del Projecte Sócrates. Ha tingut lloc d'octubre a desembre del 2001 i ha tingut una durada de 30 hores. Ha estat organitzat conjuntament amb la Federació d'Ensenyament del Sindicat de CCOO i dirigit a professors d'educació d'adults.
Clica aquí si vols descarregar en el teu ordenador un resum de les ponències |
Iniciatives per l'educació en la democracia
Aquest és un document elaborat per l'equip de treball de Saó, que analitza les experiències que s'han dut a terme en relació a l'educació i la democracia al nostre país, i que preten amb aquesta mostra concretar noves propostes de participació i idees per a l'aportació d'iniciatives que afavoreixin la democràcia desde i en l'educació. Estem investigant, en reunions de treball des del mes de gener, els recursos materials per al treball d'educació per la democràcia a l'àmbit llatí especialment (bibliografia, documentació, webs..).Tan bon punt haguem donat per finalitzada la tasca podreu accedir al document des d'aquesta pàgina web.
L´Art popular, entenent-lo com el element de la creació artística, mes proper a la vida quotidiana, i com llavor d'allò que posteriorment pot créixer i desenvoluparse com a obra que transcendeix el seu temps, i passa a ser patrimoni de la comunitat, incideix de ple en els programes educatius destinats a persones adultes. De quina manera?
· Facilitant l'accés a llenguatges no escrits.
· Creant objectes que tenen un ús immediat dins la pròpia comunitat.
· Facilitar la interelació entre l'artista i la societat
També els Oficis Artístics, gaudeixen de propietats similars, destinant la seva producció a un us també immediat i utilitari, i faciliten també, la inserció i la participació en els afers de la col·lectivitat .
La pràctica de l'Art Popular i dels Oficis Artístics, i la seva difusió i aprenentatge, col·laboren a apropar a les persones a la participació democràtica en els àmbits mes propers (municipis, gremis, col·lectius culturals ..)
És l'àmbit local on es pot crear l'escola de la democràcia. I és en aquesta democràcia local on podem posar les llavors del canvi.
Proposta de Taller
Objectiu general. Encetar vies de participació en la comunitat a traves del coneixement, difusió i aprenentatge de les Arts populars i els Oficis Artístics.
Objectius específics
1. Formació de persones adultes, en tècniques i oficis que poden coexistir al marge de la "cultura alfabetitzada"
2. Aprenentatge de tècniques i oficis en perill d´extinció
3. Adaptar les noves tecnologies a les Art populars i als Oficis artístics.
4. Inserció Social. Aprenentatge de nous oficis.
Activitats
-
Realització d'un taller d'expressió artística am diferents
llenguatges expressius i amb participants de diferents àmbits
- Elaboración d'aportacions en quan a la pedagogia de l'ofici artistic
i a la metodologia pedagògica
- Preparació i realització d'una exposició.
Clica aquí si vols descarregar en el teu ordenador el programa del taller |
Clica aquí si vols descarregar en el teu ordenador el díptic del taller |
5a Escola d'Estiu
La cinquena Escola d'Estiu s'ha realitzat en col.laboració amb l'Associació de Mestres Rosa Sensat.
Llibre electrònic "Projecte Sócrates II"
Estem treballant en els articles de Saó per a aquest llibre en suport noves tecnologies. De moment, podeu disposar de la introducció i les conclusions del llibre, en anglès i en castellà. Ben aviat hi trobareu l'article del soci Saó i un resum en anglès del contingut dels articles realitzats pels altres companys del projecte.
Clica aquí si vols descarregar en el teu ordenador la introducció i les conclusions (en castellà i anglès) |