Inici | Cursos | Tallers |

T18. L'art com eina de foment del treball en equip a l'àula

El concepte de “mediació artística” es aplicable a l'ús de l'art com un mitjà per a aconseguir objectius diversos tant de caire individual com col·lectiu.

Les tècniques artístiques estan dirigides a fomentar la col·laboració i el treball en equip i a introduir el concepte de projectes cooperatius.

L'art s'ha demostrat un àmbit de treball que pot ajudar a la cohesió d'un grup que més tard pot ser productiva en diversos àmbits del treball a l'aula.

La cooperació, l'intercanvi d'experiències personals mitjançant la pràctica artística preveuen conflictes de relació, ajuden al treball en equip i faciliten l'interès i l'atenció.

El treball cooperatiu artístic, enfocat de manera no competitiva, ja que no és avaluable en termes absoluts, afavoreix l'empatia entre els individus i ajuda a crear un clima més càlid i constructiu en l'aula.

El taller està enfocat mostrar i explorar tècniques i dinàmiques de treball que poden ser útils en qualsevol matèria, ja que l'objectiu de les activitats és crear la predisposició al treball en equip, el respecte per l'altre i per un mateix i ajudar a crear un ambient positiu.

El taller inclou elements in trocuctoris sobre tècniques artístiques per compartir en grup i de tècniques de dinamització de grups destinades a l'aconseguiment del consens i de la presa de decisions comuns.